Bergen op Zoom 2015 | Startersdagen – Startpunt voor zakelijk succes

Bergen op Zoom 2015

Startersdagen in Bergen op Zoom

Bekijk de aankondigingspagina van dit evenement, inclusief de standhouders hier. 

Een mooie avond kennisdelen in het Arsenaal

Starters, eigenaren van jonge bedrijven en mensen die overwegen om met een bedrijf te gaan starten uit de regio Bergen op Zoom en Roosendaal kwamen op 15 oktober naar de startersdagen in het Arsenaal. Op deze tot de verbeelding sprekende locatie troffen de bezoekers op één avond veel kennis van zaken. Want goed voorbereid starten met een onderneming vergroot nu eenmaal de kans op succes.

De aftrap van de avond werd verzorgd door Fons van der Velde, een ondernemer die steigerhouten meubelen maakt met zijn bedrijf BB Meubelen. Samen met Koen Oosterwaal van het Starterscentrum Bergen op Zoom en  wethouder Patrick van der Velden. Fons is nu 2 jaar bezig en heeft nog steeds contact met het Starterscentrum, hij vindt vooral de tips en hulp van andere ondernemers erg fijn.

Regionaal zakendoen

Tijdens een rondgang door het Arsenaal spreek ik enkele kennispartners die gedurende de avond tijdens seminars en bij hun stand vragen van starters beantwoorden. Zo staat Lily Wierckx met haar platform WestBrabantBusinessPlaza net aan een starter uit te leggen wat haar initiatief inhoudt. Zij maakt zich sterk voor regionaal zakendoen  met haar website en met bijeenkomsten. Voor de deelnemers aan dit platform zijn er tal van voordelen te behalen door zaken te doen met hun buurman.

Mooie werkplek aanbieding

Een ander kennispartner, Peter Verswijver verhuurt kantoorruimtes, flexplekken, opslagruimte of vergaderruimtes met zijn bedrijf Easyspaces. Hij heeft deze avond een mooie aanbieding voor een starter bij zich, voor een kantoorunit in De Loft in Bergen op Zoom. Het gemak, de hoogwaardigheid en de flexibiliteit zijn de voornaamste redenen voor klanten om bij Easyspaces.nl een ruimte te huren.

Het schrijven van een ondernemingsplan

Dat het belangrijk is voor de start van een bedrijf uit te zoeken wat de starter precies gaat doen en waar het geld mee verdiend wordt, krijgen de bezoekers op allerlei manieren mee. Uiteraard doet hoofdpartner van de Startersdagen Rabobank dat met behulp van een stand waar zij de online tool Rabobank StartProof onder de aandacht brengen. De tool helpt een starter door het hele ondernemingsplan traject heen.

Deel je plan daar wordt het beter van

Tijdens een seminar legt Luk Vermeulen van MKB supportplan uit op wat voor manier en tegen welke voorwaarden een starter met een bedrijf begint. Hij doet dat door 4 blokken te behandelen, het bedrijfsconcept, het bedrijfsproces, het ondernemersprofiel en niet onbelangrijk het verdienmodel. Dat men een ondernemingsplan maakt, omdat het financieel dingen op een rij zet en een starter er focus door krijgt is logisch. Dat een ondernemingsplan gemaakt wordt om het daarna te gaan delen met mensen in de omgeving en zelfs met potentiële klanten zal voor velen nieuw zijn. Door het te delen ontdek de starter de behoefte van de klant en kom hij of zij er achter waar een klant geld voor over heeft. En dat is weer handig voor het invullen van het verdienmodel.

En wat vonden de starters van de avond?

Een paar starters wilden graag vertellen wat zij van deze avond vonden. Zo was Corina blij dat ze niet alleen van alles leerde tijdens de seminars, maar was ze vooral verrast dat ze van de contacten met ander bezoekers ook zo veel leerde. Ralph eigenaar van een jong bedrijf en Janine, een prestarter, vonden de workshops erg leuk al was de hoeveelheid beschikbare tijd soms gewoon te kort, zoveel kennis wilde men delen. De opzet en de locatie vonden ze erg leuk, er was voldoende ruimte om je vragen te stellen aan de kennispartners. Nicole, een starter in de oriëntatiefase, kwam vooral naar de Startersdagen toe om te kijken of het ondernemerschap iets voor haar is. Ze denkt aan het eind van de avond van wel. En Pauline is ongeveer een jaar geleden begonnen en was specifiek op zoek naar kennis over merken. Dat heeft ze tijdens het seminar ‘Mijn merk is goud waard!’ van Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom gevonden.Met deze kennis en een goodiebag gaat zij tevreden terug naar Etten-Leur.

Kent u mensen die gaan starten? Op 10 december is er weer een avond gepland. Dan zijn ze van harte welkom in het Inspirium in Breda. Vanaf 6 uur staan de gratis broodjes klaar. Meer informatie over het programma is te vinden op www.startersdagen.com

Voor sfeer impressie en foto`s klik hier 

 

 

Comments are closed.