Drechtsteden 2016 | Startersdagen – Startpunt voor zakelijk succes

Startersdag Drechtsteden 22 maart 2016
80% van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven blijkt na 18 maanden de activiteiten alweer te hebben gestaakt. Soms zelfs na kortere tijd. Het gebrek aan een goede voorbereiding ligt daaraan meestal ten grondslag. Jammer voor de starter en niet goed voor de Nederlandse economie. Startersdagen.com biedt hulp door in samenwerking met de Rabobank en met ondersteuning van vele lokale gerichte instanties en organisaties een startersdag Drechtsteden te organiseren. Bij dit evenement worden starters en adviesgevers bij elkaar gebracht. Onze kennispartners zijn bekend met de regio en kunnen hierdoor gericht advies en begeleiding geven. Ieder evenement bestaat uit een startersmarkt gecombineerd met diverse gerichte seminars en workshops. Het evenement begint om 18.45 en eindigt doorgaans rond 22.00. Aanmelden voor dit evenement is geheel gratis, met uitzondering van eventueel gebruik van het broodjesbuffet of consumpties. Beide worden door Grand Cafe Bellissimo tegen aantrekkelijke tarieven aangeboden.

- Loop je met plannen in je hoofd om voor jezelf te beginnen?
- Ben je al bezig met het maken van een businessplan, maar loop je nog tegen allerlei vragen aan?
- Heb je jezelf reeds ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding?
- Ben je al enkele jaren zelfstandig, maar ontwikkelt je bedrijf zich niet snel genoeg?

Loop je dus met plannen in je hoofd om voor jezelf te beginnen maar heb je nog allerlei vragen of ben al begonnen en toe aan de volgende stap met je jonge onderneming en behoefte aan een stukje begeleiding en verdieping dan is het zeker zinvol om deel te nemen aan de Startersdag Drechtsteden. Meer informatie en je gelijk aanmelden kan hier .

Locatie
De startersdag vindt plaats bij het Da Vinci College in Dordrecht
Da Vinci College hoofdlocatie
Leerparkpromenade 100
(navigatie invoeren op: Maria Montessorilaan)
KW Dordrecht

Programma Startersdag Drechtsteden

Voorprogramma
17.30-18.45        Inloop plus broodjesbuffet (optioneel)
18.00-18.45        Startersmarkt deel 1

Programma
18.00-18.45 Inloop + ontvangst en mogelijkheid om rondje te doen over de startersmarkt
18.45-19.15 Plenair deel 1: 
Welkom door avondvoorzitter Marc Volleman
Welkom door hoofdpartner Rabobank
Officiële opening startersdag door Jasper Mos, Wethouder Financiën, Economische zaken, Grond- en Vastgoedbedrijf
19.15-20.00 Startersmarkt deel 2                   
20.00-20.30 Eerste sessies presentaties, workshops en seminars
20.30-21.00 Startersmarkt deel 3 + kennismaking met Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden en ZZPer Drechtsteden
21.00-21.30 Tweede sessies presentaties, workshops en seminars
21.45-22.00 Powersessie effectief netwerken door Arie van den Herik van Quadraet
22.00 Mogelijkheid om te netwerken in Grand Cafe Bellisimo

Rabobank, hoofdpartner van de startersdag

Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Bekijk welke producten je nodig hebt om succesvol van start te gaan met je eigen bedrijf. Ondernemingsplan schrijven: Een goed bedrijf begint met een goed plan. Rabo StartProof helpt je bij het schrijven van je ondernemingsplan. Zakelijke rekening openen: De zakelijke rekening is de basis voor het betalingsverkeer van je bedrijf. Als starter profiteer je twee jaar lang van extra startersvoordelen.

Powersessie 'Effectief Netwerken' door Arie van den Herik van Quadraet

Do's and Don'ts van het zakelijk netwerken
Succesvol netwerken: wat wel en wat niet te doen
Bij succesvol netwerken staat wederzijds vertrouwen centraal. Beide partijen moeten voldoende in elkaar geloven om samen te werken en vertrouwen is daarbij essentieel.
In de korte sessie werken we dit aan de hand van concrete en herkenbare verder uit. Lekker praktisch en vandaag nog in de praktijk te brengen.

Ondersteunende organisaties Startersdag:

Gastheer van de avond – Marc Volleman (De Twaalfde Man Marketing en Communicatie)
Gastheer van deze startersavond is Marc Volleman van De Twaalfde Man Marketing en Communicatie. Marc levert support en advies op het gebied van marketing en communicatie voor startende en gevestigde ondernemers. Met persoonlijke betrokkenheid en ruime ervaring zorgt hij voor een heldere vertaalslag in de communicatie van uw bedrijf en product. Daarnaast heeft Marc, met zijn ruime werkervaring bij de Kamer van Koophandel, uitgebreide kennis van het adviseren en begeleiden van starters. Ook heeft hij voor de Kamer van Koophandel vele startersevents opgezet en begeleid. Marc is naast gastheer van deze startersavond ook aanwezig voor het geven van advies en ondersteuning.
Da Vinci College
Verspreid over de regio biedt het Da Vinci College voor jongeren en volwassenen diverse mbo opleidingen en cursussen aan. In de sectoren Welzijn en Gezondheids- zorg, Economie & Ondernemer- schap en Techniek & Media verzorgen we naast reguliere opleidingen, bedrijfsopleidingen en trainingen. Ook organiseren wij Entree opleidingen, Educatie en inburgeringsopleidingen en het VAVO.
Daarnaast is voor iedereen belangrijk om te blijven leren. Zo blijft u aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Ontwikkelingen gaan immers razendsnel. Het Da Vinci College organiseert cursussen voor uw professionele en persoonlijke ontwikkeling op verschillende niveaus. Deze starten vaak meerdere keren per jaar.
Het Grand café Bellissimo
is gevestigd op het Leerpark te Dordrecht. U kunt hier terecht voor à la carte, lunches, borrels, overwerkmaaltijden en buffetten, maar ook voor vergaderservice Davinci & Duurzaamheidsfabriek, borrels, bijeenkomsten of buffetten in het Grand Café. Ook leveren wij full service organisatie van bijeenkomsten, feesten en workshops. En dat alles in een open en vriendelijke sfeer.

Comments are closed.