Seminargevers Groningen 2018 | Startersdagen – Startpunt voor zakelijk succes

Ronde 1


Belastingdienst

Hoe start je een succesvol bedrijf met behulp van technologie?
Microsoft laat in deze seminar zien hoe je met het gebruik van simpele technologie je business optimaal kan opstarten.
Lees meer >
Rabobank

Hoe je als starter verdient aan de belastingen
Met dit seminar in je rugzak kun je als starter pas goed op pad.
Lees meer >
SWO

Het Interessante Vragenspel - Sales
Aan de hand van het Salesspel (onderdeel van het Interessante Vragen Spel) word je je bewust van de manier waarop je potentiële klanten benadert en hoe anderen dit doen.
Lees meer >

Belastingdienst

Online Start: van idee naar online bereik
Als startende ondernemer geloof je in je product of dienst. Al weten misschien nog maar heel weinig mensen wie je bent en wat je doet. Hoe ga je die mensen bereiken?
Lees meer >
Belastingdienst

Het belang van netwerken
Elke ondernemer weet het: netwerken is belangrijk.
Lees meer >
Belastingdienst

Van ondernemersplan naar financiering
De juiste voorbereiding voor een financiering voor je ondernemingsplan.
Lees meer >
Belastingdienst

De AVG, wat moet ik er mee?
Ben jij op de hoogte van de AVG en hoe je met persoonsgegevens moet omgaan?
Lees meer >

Ronde 2


Station Drukwerk

Het inzicht dat je merk meer waard is dan je denkt
Als je het handig vindt om eens te horen dat je naam waarschijnlijk minder goed beschermt is dan je denkt.
Lees meer >
Rabobank

In control or not?
Wordt jouw bedrijf straks een succes of een flop?
Lees meer >
Station Drukwerk

Hoe krijg ik klanten?
Of je nu een startende zelfstandig professional bent of al langere tijd een bedrijf hebt, je bent altijd op zoek naar klanten. Maar hoe krijg je klanten?
Lees meer >
Starter

Storytelling succesvolle starters en ondernemers
Met Indietopia & Voys.
Lees meer >

Meer informatie


Het interessante vragenspel - sales (Training Coaching Groningen)
Mijn naam is Freka Vink. Ik ben (Ondernemers)coach en -trainer en Franchisegever van het Interessante Vragen Spel. Aan de hand van het Salesspel (onderdeel van het Interessante Vragen Spel) word je je bewust van de manier waarop je potentiële klanten benadert en hoe anderen dit doen. Aan de hand van vragen over sales ontstaat er een interactieve setting, waarbij de deelnemers van elkaar tips, adviezen en werkwijzes horen. Dit resulteert in enthousiasme, inspiratie en nieuwe ideeën!
terug naar boven >
Het inzicht dat je merk meer waard is dan je denkt (BOIP)
Als je het handig vindt om eens te horen dat je naam waarschijnlijk minder goed beschermt is dan je denkt.

Als je het handig vindt om eens te horen wat een goede naam is voor je bedrijf.

Als je het handig vindt om te horen waar je kunt uitzoeken of jouw naam al bestaat.

Handig? Kom dan naar mijn workshop waar ik deze en andere handige zaken zal uitleggen. Want jouw merk is goud waard!

Jan Hart, voorlichter bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).
terug naar boven >
Hoe krijg ik klanten?
Of je nu een startende zelfstandig professional bent of al langere tijd een bedrijf hebt, je bent altijd op zoek naar klanten. Zonder klanten immers geen bedrijf. En zonder klanten geen inkomsten. Maar hoe krijg je klanten? Als je al een tijdje van plan was je eigen onderneming te beginnen, heb je je daar vast al in verdiept. En via Google is er veel te vinden. Sommigen technieken lijkten te simpel om waar te zijn, andere lijke juist weer erg ingewikkeld. Zeker is dat niet alles even goed werkt als je starter bent en nieuw in de markt.

In deze workshop geef ik je een simpele strategie waarmee je morgen je eerste klant(en) kunt binnenhalen en strategieën waarmee je op de langere termijn een continue klantenstroom kunt genereren.

Deze workshop is met name geschikt voor iedereen die geen product, maar zijn kennis of dienst verkoopt. Zoals coaches, therapeuten, trainers, adviseurs, grafisch vormgevers en VA’s, maar bijvoorbeeld ook hoveniers of klussenbedrijven.
Je bent van harte welkom, ik geef je graag een goede start!
terug naar boven >
Hoe je als starter verdient aan de belastingen (Ketelaar Klip)
De keerzijde van het ondernemerssucces is de belastingaanslag. Door handig in te spelen op de mogelijkheden die de belastingwetgeving ons biedt kun je als starter en doorstarter geld besparen en zelfs geld binnen halen. Janine Raadsveld AA RB van Ketelaar Klip Accountants & Belastingadviseurs is een zeer ervaren adviseur voor starters en ondernemers. In korte tijd komen de voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen langs, worden de fiscale mogelijkheden voor starters besproken en wordt in het kort de mogelijkheden van de auto op de zaak (of juist niet) behandeld. De ondernemersaspecten van Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting en Loonbelasting worden besproken. Met dit seminar in je rugzak kun je als starter pas goed op pad.

Door Janine Raadsveld AA RB.
terug naar boven >
Hoe start je een succesvol bedrijf met behulp van technologie? (Microsoft)
Het opzetten van een bedrijf is niet altijd even makkelijk. Communicatie, naamsbekendheid, marketing en klantenrelaties zijn allemaal processen die je voor een succesvolle opstart vanaf moment een goed moet beheren. Microsoft laat in deze seminar zien hoe je met het gebruik van simpele technologie op een gemakkelijke en efficiënte manier je business optimaal kan opstarten.

Met Office365 Cloud technologie beheer je je bedrijf op een eenvoudige manier. Neem de naam van je bedrijf op in je zakelijke e-mailadres en vergroot zo je naamsbekendheid. Promoot je bedrijf met marketingmaterialen die gemakkelijk te maken zijn en speciaal zijn toegesneden op starters. Communiceer beter met klanten en collega's met een reeks communicatieprogramma's, van e-mail en chat tot sociale netwerken en videovergaderingen.
terug naar boven >
In control or not? (Bottomlines)
Wordt jouw bedrijf straks een succes of een flop? Door Edwin Kruis.

Edwin Kruis is een nuchtere Fries uit Leeuwarden. Met zijn bedrijf Belco timmert hij de laatste jaren flink aan de weg en staat hij aan de vooravond van een flinke groeispurt.

Voordat hij Belco startte was Edwin 'opperhoofd' bij XXL Webhosting en een regelmatig gevraagd coach bij Startup Weekenden en Noordelingen. Zijn presentatie gaat niet zozeer over zijn bedrijf of propositie, maar meer over de weg die hij heeft afgelegd en de obstakels waarmee hij moest dealen om door te groeien naar scale-up.
terug naar boven >
Storytelling succesvolle starters en ondernemers
Ontmoet succesvolle ondernemers van The Indietopia Accelerator en Voys, luister naar hun verhaal en stel vragen tijdens een interactieve kennisessie met ervaren ondernemers. In een intieme setting is het mogelijk om vragen te stellen en advies te krijgen over hun zij hun startende onderneming succesvol hebben opgezet.

The Indietopia Accelerator
The Indietopia Accelerator is een accelerator voor startups binnen de game-industrie én voor innovatie voor bedrijven uit alle branches.
De Stichting The Indietopia Accelerator begeleid in samenwerking met Venturelab North startups in de Noord-Nederlandse game-industrie door ze te helpen met financiering, business development, marketing en kwaliteitscontrole. Hierdoor groeien ze binnen een jaar uit tot een professioneel bedrijf.
Tegelijkertijd helpen we bestaande bedrijven met innoveren. Een bedrijf dat wil innoveren sponsort haar innovatiebudget aan de stichting The Indietopia Accelerator en brengt haar innovatieprobleem in als ‘case’. Vervolgens zorgt The Indietopia Accelerator ervoor dat een getalenteerde startup het innovatieprobleem gaat oplossen.
Op deze manier stimuleert The Indietopia Accelerator innovatie voor bestaande organisaties, ondernemerschap én de arbeidsmarkt in de Noord Nederlandse game-industrie.
Wil je ook innoveren en zo de regionale sector versterken? Neem dan contact op met ons via hello@indietopia.org
Voys
De telecomwereld veranderen met telefonie in de cloud
Zorgen dat jouw bedrijf kan bellen en bereikbaar is voor jouw klanten. Dat is wat Voys doet, maar dan op een unieke manier.

12 jaar geleden ontwikkelden we bij TNO een product dat de telecomwereld radicaal veranderde: telefonie in de cloud.

En daar werden met de jaren steeds meer bedrijven fan van. Terwijl we groeiden, merkten we dat alleen de techniek niet genoeg zou zijn.

De beste techniek + uitmuntende service = gelukkige klanten
Hoe zorg je dat iedereen in je bedrijf met en voor de klant kan werken? Dat was de vraag die we ons in 2012 stelden. Daarop besloten we gelijkwaardigheid met de klant en gelijkwaardigheid onderling te verankeren in onze manier van organiseren.
terug naar boven >
Online Start: van idee naar online bereik
Als startende ondernemer geloof je in je product of dienst. Al weten misschien nog maar heel weinig mensen wie je bent en wat je doet. Hoe ga je die mensen bereiken? En hoe zorg je ervoor dat ze klant worden? Het is in het begin belangrijk dat mensen je gaan zien en onthouden en dat kan via veel verschillende kanalen. Klinkt dat als een uitdaging? Wij nemen je graag mee: van jouw idee, naar online bereik.
terug naar boven >
Het belang van netwerken
Elke ondernemer weet het: netwerken is belangrijk. Netwerken is dan ook veel meer dan visitekaartjes uitwisselen. Het gaat om het slim opbouwen van sociaal kapitaal, dé basis voor het succes van jouw bedrijf! In deze wervelende workshop van Ikonderneemhet.nl, ontdek je hoe jij plezier en waarde haalt uit online en offline netwerken.
terug naar boven >
Van ondernemersplan naar financiering
Onderwerp van de seminar is: hoe je met je ondernemingsplan een financiering krijgt en hoe je hierop kunt voorbereiden als organisatie.

Door Erik van der Werf administratie.
terug naar boven >
De AVG, wat moet ik er mee?
De Algemene Verordening Gegevensbescherming vervangt per 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBp). Maar wat betekent de AVG voor jouw website en de bezoekers van je website? Naast je website, heb je om veel meer gebieden te maken persoonsgegevens en dus de AVG. Volgens de AVG doe je al snel aan gegevensverwerking. Welke maatregelen moet je treffen om veilig om te gaan met persoonsgegevens? Denk eens aan de opslag van gegevens in een database en de opslag van je e-mail. Martijn de Braak neemt je bij de hand en geeft tekst en uitleg.
terug naar boven >

Comments are closed.