Seminargevers Leeuwarden 2018 | Startersdagen – Startpunt voor zakelijk succes

Seminars ronde 1


Station Drukwerk

Financieren
Aan de hand van de praktijk neemt de Rabobank de gasten mee in wat een bank allemaal wil en moet weten om eventueel een financiering te kunnen verstrekken.
Lees meer >
Rabobank

Productiever ondernemen met de juiste technologie (Microsoft)
Microsoft laat in deze seminar zien hoe je met het gebruik van simpele technologie je business optimaal kan opstarten.
Lees meer >
SWO


Loop jij als startende ondernemer risico's?
Risico's horen erbij, maar je kunt risico's wel beperken.
Lees meer >

Rabobank

Maar wat als alles goed gaat? (Bottomlines)
Kun jij de groei van je onderneming aan? Een sessie met Edwin Snijders.
Lees meer >
Rabobank

BOOST JE BUSINESS!
Wil jij je business op poten krijgen, dan heb je een enorme dosis moed nodig. Het vraagt van jou dat je dagelijks je beste zelf inzet om te werken aan je bedrijf.
Lees meer >
BDF

Lean Landing
Zo snel mogelijk internationaal?
Lees meer >
Rabobank

Financiering van start-ups
Veel starters vragen zich af of hun dromen nog wel gefinancierd kunnen worden.
Lees meer >
Rabobank

De notaris helpt u graag op weg
Deze sessie gaat oa over ondernemingsvormen, aansprakelijkheid en belastingheffing. En hoe gaat uw bedrijf door bij ziekte?
Lees meer >

Seminars ronde 2


Starter

Storytelling succesvolle starters en ondernemers (Met Grenzelooswerk en Friesland Boeit)
Ontmoet succesvolle startende ondernemers, luister naar hun verhaal en stel vragen tijdens een interactieve kennisessie met ervaren ondernemers.
Lees meer >
SWO

Hoe krijg ik klanten?
Of je nu een startende zelfstandig professional bent of al langere tijd een bedrijf hebt, je bent altijd op zoek naar klanten. Maar hoe krijg je klanten?
Lees meer >

Belastingdienst

De Belastingdienst
De belastingdienst organiseert een kennissessie over het verschil tussen ondernemerschap voor de inkomstenbelasting en de omzetbelasting.
Lees meer >
BDF

Hoe bouw je een bedrijf dat groeit?
Je wilt graag meer klanten. En meer klanten die meer bestellen. Meer omzet en meer winst. Maar je hebt niet het budget van Heineken of Starbucks. Hoe doet je dat dan?
Lees meer >
BDF

Administratie zelf doen of uitbesteden?
Elke ondernemer doet het liefst waarom hij/zij ondernemer is geworden, namelijk ondernemen. De administratie is voor velen dan ook een nare verplichte bijkomstigheid.
Lees meer >

Meer informatie


Loop jij als startende ondernemer risico?
Natuurlijk horen risico’s bij het ondernemerschap. Toch is het slim om nu al bij sommige risico’s wat langer stil te staan. Welke risico’s dat zijn en hoe je deze risico’s kunt beperken, afdekken en verzekeren, ontdek je samen met Interpolis in deze workshop.
terug naar boven >
Financieren
Aan de hand van de praktijk neemt de Rabobank de gasten mee in wat een bank allemaal wil en moet weten om eventueel een financiering te kunnen verstrekken. Er is veel gelegenheid voor het stellen van vragen om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de starters die aanwezig zijn.
terug naar boven >
Maar wat als alles goed gaat? (Bottomlines)
Kun jij de groei van je onderneming aan?
Mooie berichten in het nieuws: de economie herstelt zich in een rap tempo. Meer mensen vinden een baan, of starten een onderneming, het ondernemersvertrouwen groeit en bedrijven durven weer te investeren in medewerkers en machines. Kortom: het gaat weer beter met de BV Nederland. Toch zie je dat veel ondernemers het lastig vinden om de groei van hun onderneming te kunnen handelen. Het bedrijf groeit hen onder de handen vandaan; de ondernemer verliest het overzicht en uiteindelijk gaat de onderneming ten onder aan het eigen succes. Ben je dan per definitie ongeschikt voor het ondernemerschap?

Dit seminar wordt gegeven door Edwin Snijders.
terug naar boven >
Boost je business!
Wil jij je business op poten krijgen, dan heb je een enorme dosis moed nodig. Doorzettingsvermogen. Vertrouwen in de toekomst. Het vraagt van jou dat je dagelijks je beste zelf inzet om te werken aan je bedrijf.

In dit seminar help ik je aan de eerste stappen die je als starter niet mag overslaan. Je ontdekt:
• Wie je doelgroep is.
• Hoe je producten en diensten ontwikkelt die je doelgroep graag van je wil kopen.
• Hoe je deze producten en diensten presenteert op je website.
• Hoe jij je expertstatus vergroot bij je doelgroep.
• Hoe je gemakkelijk verkoopt.
• Hoe je via social media je doelgroep bereikt.

3 jaar geleden was ik ook een starter en begon met niets. Ik had wel een bak ervaring als werknemer en een enorme drive. Ik heb vele trainingen gevolgd en alle benodigde stappen gezet in de ontwikkeling en groei van mijn bedrijf. Met als resultaat dat ik een zeer goedlopend bedrijf heb en een geweldig team. In dit seminar leer ik je hoe ik dat heb gedaan.

Marielle van der Vlies geeft deze avond ook 3 gesigneerde exemplaren van haar boek 'Succes met je Bedrijf weg'!
Veel startende ondernemers gaan met een geweldig idee naar de Kamer van Koophandel, maken een website en hopen op klanten – die vervolgens niet komen…

Wil jij wél slagen? Zet je geweldige idee direct om in een mooi resultaat. Hoe zou jij je voelen als in een jaar tijd duizenden mensen je nieuwsbrief willen ontvangen en je meer dan 100 klanten hebt? Juist, dan ben je een succesvolle ondernemer.

In dit boek krijg je van auteur Marielle van der Vlies de meest eenvoudige strategieën voor het opzetten van je onderneming en je marketing en sales, plus haar eigen succesvolle voorbeelden. Het boek gaat NIET over snel en veel geld verdienen. Het gaat over een continue groei van je bankrekening de komende jaren.
terug naar boven >
Hoe krijg ik klanten?
Of je nu een startende zelfstandig professional bent of al langere tijd een bedrijf hebt, je bent altijd op zoek naar klanten. Zonder klanten immers geen bedrijf. En zonder klanten geen inkomsten. Maar hoe krijg je klanten? Als je al een tijdje van plan was je eigen onderneming te beginnen, heb je je daar vast al in verdiept. En via Google is er veel te vinden. Sommigen technieken lijkten te simpel om waar te zijn, andere lijke juist weer erg ingewikkeld. Zeker is dat niet alles even goed werkt als je starter bent en nieuw in de markt.

In deze workshop geef ik je een simpele strategie waarmee je morgen je eerste klant(en) kunt binnenhalen en strategieën waarmee je op de langere termijn een continue klantenstroom kunt genereren.

Deze workshop is met name geschikt voor iedereen die geen product, maar zijn kennis of dienst verkoopt. Zoals coaches, therapeuten, trainers, adviseurs, grafisch vormgevers en VA’s, maar bijvoorbeeld ook hoveniers of klussenbedrijven.

Je bent van harte welkom, ik geef je graag een goede start!
terug naar boven >
Lean Landing (Inqubator Leeuwarden)
Workshop over zo snel mogelijk internationaal schalen van je bedrijf.

Lennard Drogendijk vertelt over mogelijkheden om via het netwerk van Inqubator Leeuwarden zo snel mogelijk op te schalen in landen als Duitsland, UK, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Wat komt er bij kijken om internationaal te denken en te ondernemen vanaf dat start? Waar moet je rekening meehouden? Sluit aan bij deze worskhop als je van plan bent om je bedrijf een internationale dimensie te geven.
terug naar boven >
3. Productiever ondernemen met de juiste technologie (Microsoft)
Het opzetten van een bedrijf is niet altijd even makkelijk. Communicatie, naamsbekendheid, marketing en klantenrelaties zijn allemaal processen die je voor een succesvolle opstart en groei goed moet beheren. Microsoft laat in deze seminar zien hoe je met het gebruik van simpele technologie op een gemakkelijke en efficiënte manier je business optimaal kan opstarten, je overal kan werken en via elk apparaat veilig toegang hebt tot jouw belangrijkste documenten en klantdata. Er zijn veel hulpprogramma’s beschikbaar die ervoor zorgen dat je efficiënter kan communiceren met klanten via e-mail, chat of videovergaderingen of je bedrijf te promoten via gemakkelijk op te zetten marketingmaterialen. Daarnaast is het voor iedere ondernemer noodzakelijk om klantrelaties bij te werken en je afspraken te beheren. Alleen zo kan je werken aan sterke klantrelaties.

De experts van Microsoft geven je een overzicht van de meest belangrijke en gebruikelijke productiviteitsprogramma’s en toepassingen die jou helpen om je bedrijf goed op te starten, te beheren en te groeien. Er is veel beschikbaar, maar niet bij iedereen bekend. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over hoe je veilig online je verstrekte data kunt beheren. Een must en verplichting sinds het intreden van de nieuwe wet privacy persoonsgegevens afgelopen mei.
terug naar boven >
Belastingdienst
De Belastingdienst organiseert een kennissessie over het verschil tussen ondernemerschap voor de inkomstenbelasting en de omzetbelasting. Het is belangrijk om dit te weten, onder andere omdat dit ook verband heeft met de aftrek ondernemersfaciliteiten.
terug naar boven >
Hoe bouw je een bedrijf dat groeit?
Je wilt graag meer klanten. En meer klanten die meer bestellen. Meer omzet en meer winst. Maar je hebt niet het budget van Heineken of Starbucks. Hoe doet je dat dan?

Startersdag Leeuwarden organiseert veel workshops voor (startende) ondernemers. Woensdag 13 juni geeft Erik Broekhuijsen een workshop ‘Hoe bouw je een bedrijf dat groeit’.

,,Samen met ondernemers wil ik werken aan je bedrijf en niet in je bedrijf. Praktische adviezen meegeven.Als groei-expert heb ik veel ervaring in binnen- en buitenland”, vertelt Broekhuijsen.
,,Soms om te participeren, soms als coach bij ondernemers om ze een zetje in de goede richting te geven. En als ‘bedrijvendokter’ probeer ik een bedrijf weer gezond te maken. Het product of de dienst is vaak het probleem niet, maar het zijn net de kleine dingen, zoals bepaalde vaardigheden die ondernemers missen.”

Erik gaat dinsdag op een verhelderende wijze laten zien hoe ook jij jouw bedrijf kan laten groeien. Wat gaat er mis en wat kun jij leren van fouten van andere ondernemers?
,,Ik krijg vaak de vraag om een kant en klaar stappenplan. Dan vertel ik over mijn Klantwaarde Optimalisatie-systeem, kortweg KO-systeem. Woensdag laat ik zien hoe dit systeem werkt. De mensen die mijn workshop volgen, krijgen van mij gratis toegang tot een 6-weekse webinar waarin ik hen door middel van stappen meeneem om hun bedrijf te laten groeien. En ook laat ik aan de hand van casussen zien wat wel en niet werkt.”
terug naar boven >
Financiering van start-ups
Je wilt graag meer klanten. En meer Veel starters vragen zich af of hun dromen nog wel gefinancierd kunnen worden. Banken lijken steeds minder geinteresseerd in kleinere kredieten, andere bonnen lijken onbereikbaar en dus worden starters teruggeworpen op familie en vrienden. Maar is dat wel zo? Credion laat zien dat zich in de huidige financieringsmarkt steeds meer mogelijkheden aanbieden. Maar hoe krijg je toegang tot deze financieringsbronnen? Dit seminar wijst u de weg.

terug naar boven >
De notaris helpt u graag op weg
Wij gaan u iets vertellen over:
- Ondernemingsvormen, dit in verband met aansprakelijkheid en belastingheffing.
- Hoe u kunt regelen dat bij ziekte uw bedrijf gewoon door gaat.
Wat u kunt regelen om te voorkomen dat bij overlijden uw nabestaanden nog meer zorgen krijgen

terug naar boven >
Storytelling succesvolle starters en ondernemers (Met Grenzelooswerk en Friesland Boeit)
Ontmoet succesvolle startende ondernemers, luister naar hun verhaal en stel vragen tijdens een interactieve kennisessie met ervaren ondernemers. In een intieme setting is het mogelijk om vragen te stellen en advies te krijgen over hun zij hun startende onderneming succesvol hebben opgezet.

Over Grenzelooswerk:
'Grenzelooswerk is marktleider op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling. Doormiddel van unieke data en social media matchen we Nederlandse werkzoekenden met internationale opdrachtgevers, zoals e-commercegigant Zalando, autoverhuurder SIXT en reiswebsite Expedia. Bovendien starten er iedere maand minimaal twintig avonturiers bij Bol.com en Philips in Lissabon.
Het oprichten van het bedrijf komt voort uit persoonlijke ervaring met reizen en werken in het buitenland. We geloven erin dat iedereen de kans moet krijgen om in het buitenland te werken. Middels onze dienstverlening helpen wij mensen aan een unieke levenservaring, waarin ze nieuwe culturen leren kennen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Grenzelooswerk gaat de hele wereld over; van Australië naar de Verenigde Staten en van het Caribisch gebied tot aan Zuid-Afrika.

We bestaan uit een jong en ambitieus team waardoor we onze doelgroep aanspreken en snel kunnen schakelen. In een jaar tijd groeide onze onderneming van twee naar achttien mensen en we staan op het punt om de Duitse markt te veroveren. Inmiddels zijn er al duizenden enthousiaste avonturiers geholpen bij het vinden van een droombaan in het buitenland. We zijn erg trots dat dit is bekroond met de titel ‘Beste Friese Startup van het Jaar 2018’.

Over Friesland Boeit:
Jeffrey Meijer is mede-oprichter en -eigenaar van Friesland Boeit. Friesland Boeit is expert in het bereiken van bedrijfsresultaat door middel van de escaperoom. Door trainers, videoanalisten en gedragswetenschappers uitermate geschikt voor teambuilding, training, reflectie en rapportages. In co-creatie met onderzoekers van de NHL Stenden hogeschool werd een theoretisch analysemodel ontwikkeld om vaardigheden zoals samenwerken, communicatie en leiderschap te meten. Friesland Boeit opende begin juni een vaste locatie in het centrum van Leeuwarden en heeft een verplaatsbare variant. In opdracht van overheden, zakelijke dienstverleners en zorginstellingen maakte Friesland Boeit de afgelopen twee jaar verschillende serious games op maat. In 2017 is Jeffrey met zijn team uitgeroepen tot meest innovatieve ondernemers van Noord-Nederland.
terug naar boven >
Administratie zelf doen of uitbesteden?
Elke ondernemer doet het liefst waarom hij/zij ondernemer is geworden, namelijk ondernemen. De administratie is voor velen dan ook een nare verplichte bijkomstigheid. Het is dan ook belangrijk om hier als starter goed over na te denken, wil ik mijn administratie zelf doen of ga ik dit uitbesteden?

Tegenwoordig zijn er allerlei handige oplossingen die het bijhouden van de administratie voor de ondernemer makkelijk maakt en zorgt dat het administratiekantoor de verwerking op zich kan nemen. Klaassens Advies werkt met verschillende klanten op deze manier, o.a. met hulpmiddelen als Tellow en Visma E-accounting. Daarnaast verzorgt Klaassens Advies voor enkele klanten ook de volledige boekhouding. Tijdens het seminar zullen de verschillen hiertussen toegelicht worden, zodat jullie hierin een keuze kunnen maken die bij jullie past.

In dit seminar komen de volgende zaken aan de orde:
- Enkele voorbeelden van handige hulpmiddelen die de administratie makkelijker maken
- Ervaringen van samenwerking bij de administratie tussen ondernemer en administratiekantoor
- Ervaringen met volledig uitbesteden administratie aan administratiekantoor
- Belang van een goede keuze voor administratie/accountantskantoor dat bij je past

Naast bovenstaande zaken zal er tijdens het seminar volop ruimte zijn voor vragen of discussie. Ik zie je graag tijdens ons seminar, zodat jij de juiste keuzes kunt maken.
terug naar boven >

Comments are closed.